SALAM VOKASMA

Terima kasih di atas kesudian anda meluangkan masa untuk melayari vokasma2mpav. Anda akan melihat aktiviti guru-guru dan pelajar-pelajar yang di jalankan di sekolah ini.Thursday, May 13, 2010

5VE1 & 5VE5 CIKGU SHAHABUDIN & CIKGU IDAYATI


Pelajar 5VE1 & 5VE5 sedang mempelajari tentang Programmable Logic Control, PLC yang dikendalikan oleh Cikgu Shahabudin dan Cikgu Idayati. Mereka di dedahkan dengan Ladder Diagram dan Mnemonik Programme secara teori terlebih dalulu. Kemudiannya di ajarkan cara memasukan program ke dalam PLC melalui Programme Console secara praktikal. Selepas semua pelajar memahami dan boleh menggunakannnya, barulah sesi pentaksiran dijalankan. Modul Pentaksiran 12.3 PLC merangkumi tentang menghasilkan Mnemonik kendalian lampu traffic dan memasukan program tersebut ke dalam PLC. Sebilangan besar pelajar berjaya dan kompeten dalam pentaksiran tersebut. Tahniah 5VE1 & 5VE5!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MPAV & KEMAHIRAN

Aktiviti-aktiviti yang dijalankan oleh pelajar-pelajar dan guru-guru MPAV & SKM dalam sesi pengajaran dan pembelajaran di kelas atau bengkel-bengkel.