SALAM VOKASMA

Terima kasih di atas kesudian anda meluangkan masa untuk melayari vokasma2mpav. Anda akan melihat aktiviti guru-guru dan pelajar-pelajar yang di jalankan di sekolah ini.Thursday, August 5, 2010

PENJANA AC 3 FASA

Cikgu Shahabudin sedang menerangkan modul pentaksiran MAEE07 Penjana AU 3 Fasa kepada pelajar-pelajar 5VE3 dibawah kelolaan Cikgu Maziah.
Modul ini memerlukan pelajar membuat penyambungan dan menghidupkan motor DC sebagai pengerak (prime mover) bagi mengerakkan Penjana AU 3 Fasa. Mereka juga di minta untuk membuat penyambungan belitan kutub medan dan pemutar/pengerak. Keluaran akan menggunakan mentol lampu yang di sambung secara bintang atau delta. Ketika motor di hidupkan bacaan keluaran meter voltan dan meter ampere serta mencatat bacaan. Kemudiannya gambar pelajar akan di ambil ketika melakukan kerja tersebut sebagai eviden kepada lapuran modul pentaksiran.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MPAV & KEMAHIRAN

Aktiviti-aktiviti yang dijalankan oleh pelajar-pelajar dan guru-guru MPAV & SKM dalam sesi pengajaran dan pembelajaran di kelas atau bengkel-bengkel.